Iets voor mij?

Is het zwaar werk?
Door de meeste vrijwilligers wordt het werk als intens ervaren. Het is vooral dankbaar werk, het verrijkt je en geeft je veel voldoening.

Ik twijfel of ik het wel aan zal kunnen?
De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat veel vrijwilligers dezelfde twijfel hebben gekend, maar je wordt absoluut niet onvoorbereid ingezet. Iedere vrijwilliger volgt eerst een introductiecursus. Deze bestaat uit 12 dagdelen. In deze cursus word je toegerust voor de praktijk.

Begeleiding
Drie coördinatoren organiseren de inzet van de vrijwilligers en zorgen voor begeleiding na iedere inzet. Eens in de zes weken zijn er teambijeenkomsten.

Hoeveel tijd vergt de inzet van de vrijwilligers?
De vrijwilligers worden 's nachts ingezet van 23.00 tot 7.00 uur. Bij het opstellen van het rooster houden de coördinatoren uitdrukkelijk rekening met de wensen en de mogelijkheden van de vrijwilligers. Vrijwilligers overdag werken 2 keer per week een dagdeel van 4 uur.

Hoeveel vrijwilligers heeft VPTZ regio Uden-Veghel?
20-25 mannen en vrouwen vormen een fijn team. Het verloop is zeer klein. Toch stoppen van tijd tot tijd vrijwilligers met hun werk voor VPTZ. We hebben dan ook regelmatig behoefte aan nieuwe enthousiaste vrijwilligers.

Symboliek vrijwilliger

Beeld-stevig

De vriendenkring symbolisch voor de VPTZ vrijwilliger.

Contactgegevens

VPTZ regio Uden-Veghel e.o.
Frisselsteinstraat 5
5461 AD Veghel

Email: info@svptz.nl
Telefoon: 0413-82 03 05
Voor urgente zaken: 06-12 11 46 06

Kwaliteit

VPTZ regio Uden-Veghel e.o. heeft vanaf 2007 een landelijke kwaliteits-onderscheiding van het NOV.

In 2015 is de kwaliteitsonderscheiding verlengd.