Ervaringen

Reactie van een familie:

De huisarts heeft ons geattendeerd op de vrijwilligershulp.
De VPTZ was gemakkelijk bereikbaar toen er ondersteuning werd gevraagd.
De ondersteuning was zeer snel beschikbaar; dezelfde dag was er al hulp.
De vrijwilligerszorg heeft voldaan aan de behoefte van de terminale patiënt en de wensen van de mantelzorg.
Er was voldoende ruimte en aandacht voor het verhaal van de patiënt en de mantelzorg.
Er was ruimte om zelf te bepalen wie de zorg verleende, alles verliep in goed overleg.
Er was gelegenheid om alleen te zijn met onze dierbare als dat wenselijk was.
De vrijwilligers hebben adequaat gehandeld.
De vrijwilligers hielden rekening met de persoonlijke wensen van allen.

Dankzij de geweldige inzet van de vrijwilligers is het mogelijk geweest om mijn man, onze vader en opa thuis te verzorgen en rustig te laten sterven in zijn eigen bed zoals zijn wens was.
Wij zijn daarvoor heel dankbaar en het geeft ons veel troost dat wij samen aan deze wens hebben kunnen voldoen.

Reactie van een mantelzorger:

Ik was zeer tevreden met de ondersteuning, ook de patient. heeft het als heel prettig ervaren. Zij voelde zich veilig, goed geholpen en kon haar verhaal kwijt. Ik weet niet meer hoe ik bij jullie terecht kwam, maar toen ik eenmaal contact zocht ging het snel. 
De coördinator had alle informatie, er was snel een gesprek, en ze was heel makkelijk bereikbaar, nam ook steeds tijdens het proces zelf initiatief om me te bellen. Ze ondernam meteen actie en voor ik het wist was alles geregeld en stond de eerste vrijwilliger ingepland. Die scoorde meteen goed bij patient(waar ik nog wat huiverig voor was, want ze hield niet van nieuwe mensen) Hij heeft de weg vrij gemaakt voor de anderen die daarna volgden. Ze had na de eerste nacht besloten om vertrouwen te hebben. Subliem!

De schriftelijke informatie was duidelijk en overzichtelijk. Het rooster was steeds snel klaar en ik kon daardoor altijd aan patient vertellen wie er die avond zou komen. Dat vond ze prettig.

Ik zou dit zeker aanraden voor anderen, want het was alsof er een last van ons af viel. Ik sliep er beter door, want ik zat net in de tweestrijd om zelf dan maar een aantal nachten daar te gaan logeren. Op deze manier waren de nachten verzorgd en kon ik me richten op de dagen, met behulp van de andere mantelzorgers en thuiszorg organisatie.

Dus nogmaals, heel veel dank, het had door jullie niet beter gedaan kunnen worden.

‘Stichting V.P.T.Z. een groot geschenk’

Mijn onvergetelijke ervaring met Stichting V.P.T.Z. (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) Uden/Veghel wil ik graag met anderen delen en gun iedereen professionele aandacht en ondersteuning tijdens het sterven van een naaste.

Twee jaar geleden werd bij mijn vrouw een melanoom geconstateerd. Na diverse operaties en bestralingen kwam mijn vrouw uiteindelijk na anderhalf jaar in de terminale fase terecht. Ze lag de gehele dag en nacht in een bed in de huiskamer. Doordat ze niet alleen gelaten kon worden, kwam ik na vele onrustige nachten niet meer aan mijn rust en slaap toe. Door een medewerkster van Pantein werd ik geattendeerd op het bestaan van Stichting V.P.T.Z. Na een intakegesprek kwam er iedere nacht een vrijwilligster waken bij mijn vrouw. Ik vond het fijn dat ik mijn verhaal met iemand kon delen en ik voelde me begrepen. Deze vrijwillige hulp heb ik als zeer welkom ervaren en er werd mij nadrukkelijk verteld dat ze mij bleven ondersteunen tot het overlijden van mijn vrouw. Dit gaf mij een gevoel van rust en voelde voor mij als een warme deken. 

Helaas is mijn vrouw uiteindelijk op 7 mei jl. overleden. Nog steeds ben ik ontzettend dankbaar voor de geboden professionele begeleiding van V.P.T.Z. Dit heeft ertoe bijgedragen dat ik de laatste weken van het ziekbed van mijn vrouw, ondanks het verdriet, als zeer waardevol heb ervaren. Door de ontlasting in de nachtelijke uren kwam ik weer aan mijn rust toe en kon ik er overdag voor mijn vrouw en anderen zijn. Dit heeft ook een positieve invloed gehad op mijn verwerkingsproces.  Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet en geniet van iedere dag.

Nogmaals een groot compliment voor alle Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg.

Met vriendelijke groeten,
Gerard Dortmans 

.

Loesje

Contactgegevens

VPTZ regio Uden-Veghel e.o.
Frisselsteinstraat 5
5461 AD Veghel

Email: info@svptz.nl
Telefoon: 0413-82 03 05
Voor urgente zaken: 06-12 11 46 06

Kwaliteit

VPTZ regio Uden-Veghel e.o. heeft vanaf 2007 een landelijke kwaliteits-onderscheiding van het NOV.

In 2015 is de kwaliteitsonderscheiding verlengd.